marți, 2 martie 2010

Primavara - biblioteca si carnavalul copilariei

Poate vă întrebaţi ce legatură exista între venirea primăverii, bibliotecă şi carnavalul copilariei. Păi, vă spun eu. Există o strănsă legătură. Ieri, 1 martie majoritatea a sărbătorit venirea primăverii, sărbătoarea martisorului. Însă, la Şcola cu clasele I-VIII " Constantin Negreanu" din Drobeta Turnu- Severin a fost mare sărbătoare, mare carnaval. Şi nu au săbătorit numai venirea primăverii.... Nuuu.
Elevii clasei I, Step-By-Step au sărbătorit aniversarea a 100 de zile de la începerea şcolii. Este necesar să precizez că această aniversare este specifică numai claselor de Step-By-Step şi este un moment mult aşteptat de copii care învaţă după această metodă alternativă. Astfel, timp de 100 de zile copiii au avut de realizat colecţii din 100 de obiecte pe care le-au prezentat în această zi deosebită. Mai mult, copiii au fost costumaţi tematic, fiecare recitand câte o stofă sugestivă pentru costumul pe care il aveau de prezentat.

Ei bine dar ce implicaţie credeţi că a avut Biblioteca Judeţeană în această manifestare? Bibliotecarii Bibliotecii Judeţene, mai precis ai Filialei Pogany, au fost invitaţii speciali ai acestei manifestări, în baza parteneriatului pe care acesta filială îl are cu claslele Step-By-Step. Astfel, împreuna au ras cu copiii, au participat emotional alături de ei, au dansat apoi....
Şi, pentru că noi, bibliotecarii participanţi, am fost cumnţi şi am dansat bine am plecat şi cu cadori primite de la Moş Martin, Micuţa Vrăjitoare sau Zâna Primăverii, şi anume o parte din colecţiile realizate de către copii precum şi marţişoare confecţionate manual de mănuţele lor harnice.

Acestea tronează acum în secţiile filialei pentrua fi admirate de către toţi locuitorii oraşului.

Casuţa ecologică realizată din 100 de tuburi de hartie igienică

O parte din cele 100 de bărcuţe. Acum plutesc în holul Filialei Pogany...

A fost o zi extraordinar de fericitată pentru copii, părinţi, fraţi, surori, matuşi, bunici, cadre didactice şi ...biliotecari.
Împreună cu copiii învăţăm, alături de ei realizăm activităţi, împreună cu ei ne simţim bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu