luni, 7 iunie 2010

Săptămâna poveştilor

Timp de trei zile, Biblioteca Judeţeană„ I. G. Bibicescu „, a stat sub semnul poveştilor, ca urmare a acţiunilor desfăşurate, cu şi pentru copii.

Activităţile au demarat în data de 1 iunie, dată la care, pe tot globul pământesc, se sărbătoresc copiii şi copilaria.
Astfel încât, elevii Şcolii cu clasele I-VIII, „ Constantin Negreanu „ având costume asemeni personajelor preferate din poveşti au ţinut să mărşăluiască prin centrul oraşului pentru a-şi prezenta costumele şi pentru a se simţi cât mai bine de ziua lor.
Parada a demarat în curtea Bibliotecii Judeţene, unde elevii au cântat cântece vesele şi şi-au aşteptat noii priteni din cadrul Centrului de Educaţie Incluzivă „ Constantin Pufan „
Pentru ca defilarea să fie cât mai veselă bibliotecarii au oferit baloane colorate copiilor.

Grupul vesel s-a îndreptat apoi spre centrul oraşului având ca destinaţie sălile de lectură ale Bibliotecii Judeţene, existente în Palatul Cultural „ Teodor Costescu”.



Ajunşi aici, copii au susţinut un mic program artistic pentru colegele noastre bibliotecare, au admirat expoziţia de carte pentru copii, au răsfoit încântaţi cărţile.




Pentru a simţi pe deplin că-i sărbătoarea lor copiii au fost îmbiaţi apoi cu sucuri şi prăjituri cărora bineînţeles nu le-au rezistat prea mult....
A fost ca o adevărată petrecere.......

La întoartcere, punctul final a fost din nou Biblioteca Judeţeană unde copiii au vizionat în sala de cinema din cadrul sălii de lectură, inaugurată pentru ei , de ziua lor, ecranizarea poveştii „ Dumbrava minunată”.
A fost o încântare pentru ei să urmărească ca într-o sală de cinema reală ,o poveste minunată.
La final, înaine de plecare, scolarii au primit în dar o cărticică realizată de către bibliotecariii Bibliotecii Judeţene, avand ca şi conţinut poezii pentru copii, selectate din bibliografia şcolară.


Copiii din cadrul Centrului de educaţie Incluzivă au primit în dar câte o cărticică cu povestea Albă ca Zăpada, avand ca si conţinut textul poveştii dar şi planşe de colorat.

Spre seară, atat copiii dar şi bibliotecarii erau epuizaţi dar...fericiţi.

Cum vestea, că am înfiinţat o mică sală de cinema în cadrul Bibliotecii Judeţene, a zburat ca vântul şi ca gândul prin „ tot târgul „, joi, 3 iunie , am primit vizita a 50 de preşcolari din cadrul Grădiniţei cu program prelungit nr. 19, care au venit să ne prezinte o mică scenetă din povestea Albă ca Zăpada şi bineînţeles să îi vadă pe ...Lizuca şi Patrocle.

Cu toate că sala era arhiplină de copii, timp de 50 de minute cât a durat povestea, nu s-a auzit din gura lor niciun sunet, atat de captivaţi şi impresionaţi au fost de mica noastră sală de cinema. Mici şi impresionabili, copii au râs alături de Lizuca dar au si suspinat alături de ea şi Patrocle.

În timp ce prima grupă de preşcolari era în sala cinema, o altă grupă de încă 50 de copii venise tot pentru un film la bibliotecă. Pentru a nu se plictisi până se termina filmul colegilor, copiii au încins o joacă în curtea bibliotecii, au cântat, au dansat..... s-au distrat.

Pentru vizionare ei au dorit să vadă filmul „ Maria – Mirabela”, filmul copilăriei nostre.....

Au fost căteva zile, dedicate copiilor şi copilăriei, active şi plăcute. Activităţile desfăşurate împreună cu copiii iţi oferă întotdeauna energie şi satisfacţie.
Povestea sălii de cinema şi modalitatea în care aceasta a luat fiinţă ...într-o postare viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu