joi, 21 ianuarie 2010

The Encyclopædia Britannica


Printre colectiile de carti existente in Sectia Carte straina, din cadrul Bibliotecii Judetene Mehedinti un loc important ( dupa cerintele utilizatorilor) il ocupa Enciclopedia Britannica ( The Encyclopædia Britannica ).
Britannica este cea mai veche enciclopedie de limba engleza in forma printata. A fost publicata pentru prima data intre anii 1768-1771, la Edinburgh, Scotia si a crescut rapid in popularitate şi dimensiune, incepand cu a treia editie (1797) completandu-se in 1801, ajungând la 20 volume împreună.
Colectia existenta in cadrul sectiei este din anul 1995 fiind alcatuia din doua parti: Micropaedia si Macropaedia precum si volumele de Index. Gasirea articolelor in enciclopedie este foarte facila prin existenta volumului Index unde sunt cuprinse majoritatea temelor importante, fiecare tema avand trimitere in volumul Micro sau Macro, cuprinzand capitolul, pagina, paragraful.
Impreuna, Micropaedia si Macropaedia cuprind 40 de miloane de cuvinte si 24 de mii de imagini reprezentative pentru orice gen de tema abordat.Sunt cuprinse in aceasta colectie de articole, informatii din toate domeniile: stiinta, religie, literatura, arta, educatie,etc.
Articolele prezentate au o succesiune alfabetica stricta, usurand astfel cautarea.Cele care au denumiri identice sunt puse in urmatoarea ordine: nume de persoane, locuri, lucruri.
La alcatuirea continutului Enciclopediei Britannica a contribuit un numar de 4411 persoane, acestia fiind emeriti oameni de stiinta, laureati ai premiului Nobel ( Milton Friedman), astronauti ( Carl Sagan ) medici (Michael DeBakey.) persoane din mediul academic din toata lumea ( dr. Christine Sutton de la Universitatea Oxford a contribuit cu 24 de articole, fiind cel mai prolific autor.)
Fiind scrisa in engleza britanica, aceasta colectia va poate ajuta sa va perfectionati limba engleza, va va reda informatia cautata intr-un mod facil, limitandu-va cautarile intr-o perioada in care timpul chiar este pretios.
Colectia Britannica se poate consulta in Sala de lectura a sectiei Carte straina( fiind valoroasa nu ne permitem sa o imprumutam la domiciliul utilizatorilor) precum si in Sala de lectura a Bibliotecii Judetene existenta in cladirea Palatului Cultural " Theodor Costescu".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu