marți, 26 ianuarie 2010

Mai aproape de Eminescu....

În fiecare an Filiala Pogany a Bibliotecii Judeţene " I. G. Bibicescu", judeţul Mehedinti, l-a aniversat pe marele Eminescu alaturi de elevii Scolilor generale si Gradiniţelor de copii cu care aceasta se afla în parteneriate de colaborare. Mic cu mare, frig sau nu, copiii au venit sa-i aduca un omagiu celui ce a fost " luceafarul poeziei româneşti", fiecare în felul sau.
Elevii Scolii cu clasele I-VIII "Constantin Negreanu", din Drobeta Turnu -Severin, au ţinut sa prezinte un mic program artistic compus din poezii eminesciene, cântece şi dansuri.

În mod special, chiar daca sunt numai in clasa a II-a, elevii au dorit sa preyinte bibliotecarilor un portofoliu inspirat din opera eminesciana si realizat pentru aceasta minunata ocazie. Doamna învăţătoare Amzoi Eleonora a ţinut sa precizere ca rolul dânsei a fost numai de indrumare, lasând copiilor libertatea creării portofoliului.

Programul artistic a continuat cu eleveii clasei I Step-by-Step, de la aceeasi scoala, indrumati de doamnele învaţatoare Tomescu Viorica si Dumitrache Gabriela. Copii au recitat foarte frumos versuri închinate lui Eminescu si scrise de marele Marin Sorescu.

Chiar daca sunt mici, copiii au pus suflet in realizarea acestui program artistic din care bineînteles ca nu au lipsit nici emotiile. Au fost acele emotii care apar cand esti un mic actor( copiii) in fata unui public numeros ( bibliotecari, parinţi şi bunici). Şi a fost prezenta în sufletul tuturor acea emoţie care se simte cand auzi versurile din poeziile eminesciene.
Pentru a-şi aminti de aceasta zi importanta, bilotecarii Filialei Pogany au oferit tuturor copiilor si cadrelor didactice cate o broşura cu versuri eminesciene, specifice vârstei lor.

Dar abia au plecat şcolarii şi la poarta bibliotecii au sosit 100 de prichindei care venisera sa-l aniverseze pe Eminescu. Prichindeii nostri erau de la Gradinita nr. 19 din Drobeta Turnu-Severin, ale carei educatoare au întreţinut o buna colaboare cu Filiala Pogany de-a lungul anilor.

La numai 3 ani copiii ne-au surprins cu recitarea versurilot din poezia "Luceafarul" precum si cu cantecele inspirate din versurile eminesciene. Cu acest prilej copiii au vizitat cele doua secţii ale Filialei Pogany precum si Biroul de prelucrare a carţii.

Vizitatorii nostri au plecat cu sentimentul ca Eminescu, de acolo din cer, s-a bucurat sa vada ca poaezia sa nu a fost data uitarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu